Špargľa v kuracej kapse

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g špargle, 500 g kuracích pŕs, 150 g prosciutta (alebo iná dostupná údená šunka), korenie, solčanka, maslo.
POSTUP PŘÍPRAVY
Dostala som krásnu špargľu, tak som trošku improvizovala, aby som ju pripravila tak, aby ju jedli aj moji "mäskofilní" chlapi ,o)
 |
Pripravíme si všetky suroviny. |
 |
Špargľu uvaríme cca 5 min v jemne posolenej vode, do ktorej sme pridali plátok masla. |
 |
Mäsko si umyjeme, odblaníme, nožom vytvoríme kapsu, ochutíme Solčankou a korením. |
 |
Uvarenú špargľu scedíme a na chvíločku dáme do studenej vody. Ocedíme a robíme si závitky: 2-3 kúsky špargle obalíme plátkom údenej šunky. |
 |
Mäso naplníme špargľovo šunkovým závitkami a uložíme na maslom vymastenú janskú misu. |
 |
Okolo mäsa naukladáme zvyšné závitky, pridáme kúsky masla, zalejeme vodou a môžeme dať piecť. |
 |
...a takto to vyzerá za cca 25-30 min upečené...môžeme servírovať. My sme si dali petržlenové zemiaky...bolo to skvelé a prvý zjedol syn...tanier úplne čistý...takže sa podarilo ,o) |