Rošáda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g čokolády na varenie, 100g cery, 100g mletých orechov, 200g podrvených detských piškót, 100g medu, 2 vajíčka, 50g masla, 3-4 banány, číra želatína

POSTUP PŘÍPRAVY

Nad parou rozpustíme asi 150g čokolády s cerou, potom pridáme vajíčka a med. Miešame kým sa nám spojí hmota , potom pridáme piškóty a orechy. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, masu dáme do formy a rovnomerne ju proztláčame. Potom si nad parou rozpustíme zbytok čokolády s maslom a nalejeme na masu. Dáme do chladničky stuhnúť a vychladiť asi na 1-2 hodinky. Potom na stuhnutú čokoládu poukladáme banány a zalejeme želatínou pripravenou podľa návodu na obale. Ja som do želatíny dala asi 3PL kryštálového cukru a trochu citrónovej esencie. Vložíme do chladničky , kým želatína dobre stuhne.

Dievčatká túto maškrtu včera robili v relácii "Bez servítky" a tak ma oslovila, že som ju musela hneď vyskúšať. Až na banány som mala všetko doma, tak som nelenila a hneď som behala do obchodu na nákupy. Poviem Vám, že neľutujem čas strávený prípravou tejto dobrotky, len škoda, že tá želatína netuhne tak rýchlo, ako rýchlo mizne zákusok z taniera.

s banánmi a jahodami
trochu nevydarené foto
jahodová
mňam