BAKLAŽÁNOVÁ DOBROTA.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 ks baklažánu, morčacie alebo kuracie prsíčka /také 3 plátky stačia/, paradajkový pretlak alebo lúpané padadajky vo vlastnej šťave, cibulka, cesnak, syr Mozarella, soľ, trocha cukru, čierne korenie mleté, provensálske korenie, bazalka najlepšie čerstvá alebo mrazená, olivový olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pozri obrázky....

Baklažány priečne prekrojíme a v osolenej vode ich trocha povaríme, tak 4-5 min..
Medzitým si prsíčka pokrájame na malilinké kúsky.
Cibulku pokrájame na jemné kocky a pomaly restujeme, pridáme nastrúhaný cesnak, alebo pretlačený. Cesnak podľa chuti ja som dala 3 veľké strúčiky.
Pridáme mäsko a na prudko restujeme až kým nezbelie.
Uvarené baklažány poriadne vyžmýkajte aby v nich neostalo veľa vody.
Keď prsíčka zbeleli pridajte koreniny a bazalku.
Zalejte pretlakom a chvíľku varte spolu.
Nezabudnite na trocha cukru, paradajkám to treba.
Zapekaciu misu pokvapkajte olivovým olejom a uložte na ňu baklažány.
Naplňte ich prsíčkovou zmesou .
Mozarellu nakrájajte na plátky a poukladajte na naplnené baklažány a šup s tým do rúry nech to pekne chytí farbu. Chutí nám to najviac z čerstvým chlebíkom alebo z pečenými zemiakmi. Dobrú chuť.