Cícerová mliečna polievka so šampiňónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 konzerva st. šampiňónov, 1 konzerva cíceru, 125g taveného syra bez príchute, 2 ks bio zeleninového bujónu, 4-5 zemiakov, 2 ks bobkový list, 3 ks čierne korenie, 3 ks nové korenie, olivový olej, 1 šľahačková smotana, 2 PL hladkej múky, umeocot alebo citrónová šťava, pažítka

POSTUP PŘÍPRAVY

Túto polievku som objavila v biokuchárke, ktorú som si požičala od Zuzky z našej super čajovne Dobromila, trošku som ju pomenila a výsledok - veľmi chutná, jemná polievočka.

Na troške oleja si osmažíme precedené šampiňóny, zalejeme vriacou vodou a pridáme bujóny. V pôvodnom recepte sú čerstvé huby, takže je možné dať aj tie a myslím, že ani so sušenými nič nepokazíme. Nabudúce vyskúšam aj tieto varianty.
Pridáme tavený syr pokrájaný na menšie kúsky, bobkové listy a korenie.
A nakoniec do polievky šupneme pokrájané zemiaky.
Keď sú zemiaky uvarené, pridáme cícer z konzervy alebo ak máme tak uvarený doma.
V smotane rozmiešame múku, ja som dala celozrnnú a vylejeme do polievky, povaríme.
Podľa chuti pridáme umeocot, keďže je slaný, už som nepridávala soľ, alebo citrónovú šťavu.
Pridáme pažítku a môžme jesť. Dobrú chuť! Manželovi tak chutila, že si naložil dva taniere...