
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
korpus, parížska šlahačka, banány, čokoláda: 250g masla, 250g práš. cukru, 1bal. vanilkového cukru, 6 vajec, 2 lyžice kakaa, 370g hladkej múky, 1 PDP
POSTUP PŘÍPRAVY
Prvý krát som robila tieto korpusy, nevedela som ako to dopadne, ale výsledok ma prekvapil.
Maslo vymiešame s cukrom + vanilkový cukor do penista. Po jednom pridávame vajcia ( celé ), keď sa to náhodou trochu zgrcne nevadí, múka to napraví, a dôkladne vyšlaháme. Múku zmiešame s PDP a primiešame k hmote. Cesto rozdelíme na poli a do jednej časti dáme kakao.
![]() |
Potom striekame striedavo svetle a tmave cesto, kedže mám jednu formu, tak som si vystrihla 3 kruhy z papiera a na tie som nastriekala cesto. |
![]() |
dva korpusy začíname tmavým cestom a jeden korpus začíname svetlým cestom |
![]() |
takto vyzerá už upečené, keď som to vybrala z formy tak, biele cesto bolo trošku vyššie ako tmave, tak som to prevrátila na plech papierom hore a vyrovnalo sa to, len pod ten vrch dajte tiež papier, aby sa to neprilepilo |
![]() |
už upečené |
![]() |
takto to vyzerá vo finále |