*♥*Hlivový perkelt s fazuľou*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30 - 40 dg hlivy ustricovej, 3 PL oleja,1 konzerva sterilizovanej fazule, 3 PL sladkej sterilizovanej kukurice (nemusí byť), 4 PL paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 4 - 5 strúčikov cesnaku, soľ, trocha mletej rasce, 1 čL červenej papriky, podľa chuti mčk, 1/2 chilli papričky alebo feferonky, 1 čL majoránky, 1/2 PL worchestru a kto chce, cukor podľa chuti. Kto chce, môže obohatiť kolieskami kvalitnej klobásy alebo kúskami narýchlo opražených kuracích pŕs.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľu pokrájame a orestujeme na oleji, pridáme hlivu (umytú a očistenú) pokrájanú na pásiky, osolíme, pridáme rascu, papriku a mčk. Chvíľu restujeme a potom podlejeme malým množstvom vody (menej ako deci) a prikryté dusíme domäkka. Uprostred dusenia pridáme k hlive sterilizovanú fazuľu bez nálevu, pretlak a nadrobno pokrájanú chilli. Kto chce, pridá kolieska klobásy a nechá chvíľu povariť. Pred dokončením pridáme majoránku a worchester. Cesnak prelisujeme a zamiešame až do hotového jedla. Ak sme sa rozhodli pridať kuracie mäso, tak ho pokrájame na pásiky, osolíme, okoreníme obľúbeným korením, narýchlo opečieme a primiešame do hotového perkeltu . (Sladí sa, ak je kyslý pretlak).
Celkový čas dusenia je cca 15 minút, takže je to rýchlovka. Podávame s hriankou, alebo na zemiakovej placke . Musím priznať, že v kombinácii s plackou je to mňamka.

Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme hlivu (umytú a očistenú) pokrájanú na pásiky, osolíme, pridáme rascu, papriku a mčk. Chvíľu restujeme a potom podlejeme malým množstvom vody (menej ako deci) a prikryté dusíme domäkka. Pridať môžeme polovicu hrubostennej papriky (zelená, červená, podľa želania).
Uprostred dusenia pridáme k hlive sterilizovanú fazuľu bez nálevu, pretlak, ak chcete aj kukuricu a nadrobno pokrájanú chilli.
Kto chce, pridá kolieska klobásy a nechá chvíľu povariť. Pred dokončením pridáme majoránku a worchester. Cesnak prelisujeme a zamiešame až do hotového jedla.
Ak sme sa rozhodli pridať kuracie mäso, tak ho pokrájame na pásiky, osolíme, okoreníme obľúbeným korením, narýchlo opečieme a primiešame do hotového perkeltu .
Podávame s hriankou, alebo na zemiakovej placke .
Musím povedať, že v kombinácii s plackou je to mňamka.