Kuracie soté s cukinou, šampiňónmi a paradajkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Prsia z jedneho kurčaťa – cca 300-400 g, 2 malé cukinky (milujem tie z Lidla, mávajú ich fakt mladučké, jemné a čerstvé), 2 paradajky, 200-250 g šampiňónov, 2 cibule, kyslá smotana, smotana na varenie, soľ, solčanka, mleté korenie, adžiga, 1 lyžica obyčajnej horčice, 4 lyžice oleja (alebo 2 lyžice oleja, kúsok masla ako ja dnes)

POSTUP PŘÍPRAVY

Prišla som dnes z práce...a ťažká dilema, čo dnes variť...presnejšie čo uvariť svojim chlapom k zajtrajšiemu obedu. Prehrabala som chladničku a našla som suroviny na toto jedlo...takže ako na to:

Pripravíme si suroviny.
Nakrájame si suroviny – všetko približne na rovnako veľké kúsky. Mäsko si jemne posolíme, ochutíme adžigou (alternatíva gyros korenie, alebo grilovacie korenie), mletým korením a solčankou, pridáme 2 lyžice oleja a všetko spolu zmiešame.
Na panvicu dáme rozpáliť kúsok masla, pridáme doň mäsko a rýchlo posmažíme, len aby sa zatiahlo do biela. Hneď vyberieme a odložíme si nabok, neskôr ho ešte použijeme.
...len tak jemne aby sa zatiahlo - stačí cca 2-3 minútky.
Do výpeku nasypeme cibuľu...
a šampiňóny...
Prikryjeme a podusíme cca 5 minút.
Potom pridáme nakrájanú ošúpanú paradajku a cukinu.
Posmažíme cca 2-3 minútky – ja nesmažím dlho, pretože mám rada keď je zelenina chrumkavá.
V šálke si zmiešame kyslú smotanu, lyžicu múky, cca 1 dl mlieka – rozhabarkujeme do hladka a vlejeme do zmesi.
Všetko spolu zmiešame a necháme prevrieť. Podľa potreby dochutíme solčankou.
Na záver zjemníme smotanou na varenie, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa. Ja som dnes k tomu spravila cestoviny - pretože sú dobré aj prihrievané - vzhľadom k tomu, že to má byť zajtrajší obed pre mojich chlapov. Výborne to chutí aj s opekanými zemiakmi, ryžou, či dokonca knedľou.