ježkoviaaaa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme okrúhly piškótový korpus z 8 vajec, punč /ja som použila sunquick s trochou vody/, lekvár podľa chuti, krém /aký ma kto rád-vanilkový, čokoládový..../, ovocie /najlepšie drobné: brusnice, boruvky, maliny, jahody..../, rum alebo rumová esencia, marcipán /biely na základ očí, zelený-farbený potr. farbami, telový-farbený minimom červeného potr. farbiva/, hustý kakaový alebo čoko krém /na pichliačiky/

POSTUP PŘÍPRAVY

Povodne mal byť len jeden ježurko na oslavu synových 4 ročkov, z obavy, že sa mi nepodarí som upiekla dva korpusy, ktoré tak krásne narástli, že dvaja ježkovia by boli moc tučnučkí, tak po prekrojení a ozdobení sme mali 4 torty!
Cesto: piškót z 8 vajec v okrúhlej tortovej forme, po upečení vykrojiť tvar slzy-tvar ježka / zvyšok nevyhadzovať!/, slzu vodorovne prekrojiť, aby vznikli dve rovnaké. Potom slzičky poliať punčom / ja som zriedila sunqick s vodou/ a natrieť lekvárom. Základ ježka je hotový :D urobíme si krém, taký fajný, aký máme najradšej / ja klasiku-vanilkový puding poriadne vyšľahám s maslom/. Teraz je čas na odkrojky-pomrvíme ich, pridáme krém, trochu lekváru, rumovej esencie /alebo rumu/, ovocie - ja som dala zavárané brusnice a všetko to pekne zmiešame, až nám vznikne hmota, z ktorej vytvarujeme pretiahnutú pologuľu-tvar ježka, capneme na slzičku a dotvarujeme rukami. A ide sa na zdobenie: z marcipánu vykrojíme trojuholník s jednou zaoblenou stranou-čelo. Časť, kde príde marcipán potrieme ešte zvyškom krému, alebo si vymixujeme trošku masla s cukrom a "prilepíme" marcipán. Z farebného dotvoríme oči a noštek. Potom si uvaríme ešte jeden krém-kakaový a "vyďubkáme" zdobičkou chrbátik, dáme schladiť aaaaaaaa pozor aby sa nenamnožili :DDDD

so sviečkami pre oslávenca :D
najmenší
vo vnútri samé fajnotky....