Zeleninovo-sójové fašírky.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Sójový granulát-sáčok 90g, 2 vajcia, zelenina všetkého druhu, jemne posekaná petržlenová vňať, strúhanka, koreniny podľa chuti - čierne korenie, soľ, vegena, sójová omáčka, zmes korenia na fašírky, olej na vyprážanie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ako prvé si dáme nabobtnať sójový granulát a to tak, že ho zalejeme vriacou vodou a prichutíme sójovou omáčkou, vegetou, soľou, chvíľu postojí a potom ho dáme na sitko aby z neho stiekla všetka voda. Zeleninku /môže byť aj mrazená/ si uvarte do polomäkka a potom zomelte, ja to robím mixérom s rotačnými nožmi, nemusí byť veľmi kašovitá. KUK postup.

Tak tu je všetko potrebné.
Jeden môj typ - môžete použiť aj zeleninu uvarenú v polievke.
Tu je zmixérovaná zeleninka a veľa čerstvej petržlenovej vňate posekanej to nesmie chýbať a korenie pridajte podľa fantázie, znesie toho dosť.
Pridajte k zelenine vajcia a granulát z ktorého ste dobre povytláčali prebytočnú vodu. A zmiešajte najlepšie rukami.
Aby sa dali tvarovať takéto fašírky treba k zmesi pridať aj trocha strúhanky, alebo namočený rožok, alebo ja dávam kukuričnú krupicu a potom to šupnite na pol hodiny do chladničky až potom sa budú dať formovať a obalovať v strúhanke. Pred vyprážaním ich poukladajte na servítku, aby mohla odsať prebytočnú vlhkosť.
Môžete vyprážať na horúcom oleji, postupne znižujte teplotu.
Nezabudnite dať servítkam ich obľúbený prebytočný olej.
A DOBRÚ CHUŤ najlepšie to chutí zo zemiakovým pyré.