CASSATA SICILIANA / VYNIKAJÚCI DEZERT ZO SICÍLIE



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Základ mandľové piškótové cesto: 6 vajec, 200g cukru, 100g polohrubej múky, 100g olúpaných jemne zomletých mandlí, nastrúhaná kôra z limetky. Náplň: 750g ricotta, 250ml šľahačkovej smotany, po 1PL kandovaného ovocia-citrón, čerešne, ananás, pomaranč, 100g cukru, Cointreau /alebo iný pomarančový, či limetový likér/, štipka mletého hrebíčku, 1PL čokoladových vločiek. Povrch-vanilková šľahačka: dreň vanilkového lusku, 250ml šľahačkovej smotany ,2PL cukru. - trošku šľahačky Vám ostane aj do kávy :-)))

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka zmiešame s cukrom do peny. Múku s citrónovou kôrou a mandľami postupne pridáme k žĺtkam a striedame s ušľahaným snehom, až nám vznikne ľahká piškóta.
Plech vystelieme papierom na pečenie a naň rozložíme cesto.
Pečieme na 180 stupňov do zlata.
Kandované ovocie zalejeme likérom a necháme cca 1 hodinku preležať.
Ricottu cez sitko prelisujeme, aby nám vznikla hladká konzistencia,pridáme cukor a zmiešame s ušľahanou šľahačkou.
Do masy vmiešame kandované ovocie, hrebíček a čokoládu.
Hlbšiu okrúhlu misu vystelieme piškótovým cestom,ktoré sme si rozdelili na diely, naplníme náplňou, uhladíme a prekryjeme zvyšným cestom.
Prekryjeme fóliou, a dáme na min. 2 hodinky do chladničky. Je dobré pred vystlaním misy piškótou, dať fóliu aj na dno misy, lepšie sa Vám potom dezert vyklopí.
Po vychladení vyklopíme dezert na tanier, a navrstvíme ušľahanú vanilkovú šľahačku.
Posypeme čokoládovými vločkami, alebo stružlinkami čokolády.

Dobrú chuť :-))))

Už len nakrojiť, a o chvíľu je po ňom :-)))))