Fusilli s cuketou a paradajkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400 g balenie cestovín Fusilli, 1 väčšia cuketa (cca 500 g), 5-6 paradajok, 2 jarné cibuľky s vňaťou, 2 väčšie strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, provensálske bylinky ***na dochutenie: balkánsky syr, čerstvá bazalka, jarná cibuľka
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Cestovinu uvaríme v osolenej vode, scedíme, nepreplachujeme ich, polejeme trochou olivového oleja, vrátime späť do hrnca a prikryjeme pokrievkou, ja som si ich preložila do termomisy. |
 |
Cuketu nastrúhame na tenké kolieska – aj so šupkou– použila som strúhadlo na uhorky. |
 |
Paradajky nakrojíme do kríža, vložíme do vriacej vody asi na dve min, zlejeme, môžete ich ešte rýchlo opláchnuť pod studenou vodou, stiahneme šupku, |
 |
prekrojíme na polovice a narežeme na pásiky. |
 |
Na olivovom oleji zľahka osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľku – aj s vňaťou, |
 |
pridáme nastrúhanú cuketu, osolíme, |
 |
pridala som ešte dve väčšie štipky provensálskych byliniek (tie vždy ešte pred posypaním rozmrvím), |
 |
na tenké plátky nakrájaný cesnak, premiešame, |
 |
pridáme nakrájané paradajky, |
 |
premiešame a necháme prevrieť asi len dve minútky. |
 |
Zeleninku máme pripravenú, podľa potreby si ju ešte môžete dosoliť v priebehu dusenia. |
 |
Na cestovinu si pridajte porciu zeleniny, aj so šťavou, |
 |
na menšie kúsky nakrájaný balkánsky syr, |
 |
posypte kolieskami cibuľky a natrhanými lístkami bazalky. *Dobrú chuť* |