Pečená cibuľa s baklažánom a pórom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 3-4 cibule * 1 pór * 1 menší baklažán * 3 strúčiky cesnaku * soľ - alebo bylinková soľ * gril. korenie - alebo iné byliny * tymián * oliv.olej * .. príloha : - cesnakový dip, syr a pod .....

POSTUP PŘÍPRAVY

- veľmi rýchle, ľahučké papaníčko ... vhodné i k masku, zemiakom - v akejkoľvek podobe ........... i samotné s chlebíkom

- baklažán si nakrájame na kolieska, posypeme soľou a necháme odpočívať 30 min ... potom vytvorené kvapôčky zotrieme pap.servítkou a baklažán máme pripravený k použitiu
- cibuľu si nakrájame na menšie štvrťky, baklažán na polovice al. štvrťky, cesnak na kúsky a pór na vačšie kolieska ...................../.. no ja som pór zabudla kúpiť - tak som použila cukinku - ale odporúčam radšej s pórom - je oveľa chutnejší /
- posypeme koreninami - bylinami , pokvapeme ol.olejom .. je tam super dať tekvičné semienka .. no ak ich máte radi - dajte i tie /asi 2PL/
- najlepšie ručne premiešame - nech sa nám bylinky dostanú všade a pošleme prikryté alobalom piecť do rúry - teplota 200 stupňov na caa 40 min - potom alobal odstránime, premiešame jedlo a necháme odokryté piecť asi 10 min
- upečené ... všetko v tomto jedle je zdravučké a zároveň chutné, voňavé
- a servírujeme - naj naj s cesnakovým dipom /z kyslej smotany/ .. mne chutí i encián :) - je to i dobrá príloha k masku, zemiakom - alebo len tak s chlebíkom :)