Kuracie plátky na bazalke a tymiane



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

dve kuracie prsíčka (môže byť, aj morčacie, prípadne stehná atď.) 1 cibuľa, drvená rasca, soľ, olej, bazalka, tymian, kocka bujónu, 1/4 litra sladkej smotany

POSTUP PŘÍPRAVY

pri obrázkoch...

Nakrájame si cibuľku a speníme ju na oleji (ja som dávala olivový)
Mäsko si osolíme a okoreníme drvenou rascou.
Z oboch strán mäso opražíme - stačí pokiaľ sa zatiahne. (Ja si dávam jednotlivé opražené kúsky vedľa na tanier)
Do panvice, kde nám ostala iba cibuľa,dáme cca 1 liter vody. Ďalej pridáme kopcovitú polievkovú lyžicu bazalky a kopcovitú polievkovú lyžicu tymianu.
Kocku bujónu - dáme aký máme :-) a privedieme k varu
Mäsko povkladáme naspäť do panvice a podusíme cca 30 minút, vodu si podľa potreby dolievame.
Keď máme mäsko hotové, môžeme ho povyberať a nechať vychladnúť
Do zmesy v panvici pridáme jednu smotanu (najlepšie ak má izbovú teplotu, aby sa nám šťava "nezdrcla") A necháme krátko prejsť varom.
Podávame s ryžou, hranolkami, pečenými zemiakmi, alebo s tarhoňou - pre ktorú som sa rozhodla dnes ja. Dobrú chuť!