Nátierka zo zvyškov z grilovaného kurčaťa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
zvyšok mäsa z grilovaného kurčaťa, maslo, mäkký syr, majonéza, horčica, cibuľa, cibuľka, kečup, solčanka, korenie, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Raz za čas si v práci robíme "KURČA PÁRTY". Vždy z nej zostanú nejaké nedojedené zvyšky mäska z kurčaťa - väčšinou prsia tak ako dnes, pretože o stehná sa vždy pobijeme ,o) Tak sa stalo dobrým zvykom, že na druhý deň máme kolektívne raňajky vo forme tejto nátierky, ktorá všetkým nesmierne chutí.
 |
Pripravíme si suroviny |
 |
Oberieme mäsko. |
 |
Hodíme mäsko do mixéra. |
 |
Mäsko rozmixujeme takmer na "prach". Keď robím túto nátierku doma z menej surovín, tak si zvyknem mäsko len nakrájať, ale v tomto množstve som si prácu uľahčila mixérom. |
 |
Do rozmixovaného mäska pridáme syr Bambino, alebo Karička, alebo iný mäkký syr v črievku. Pridáme aj maslo - v našom prípade Ramu a majonézu. |
 |
Pridáme horčicu, kečup, solčanku, mleté korenie, soľ podľa potreby - opatrne s ňou ak nasolíte cibuľku tak ako ja. Ja som dnes pridala aj trošku sušenej bazalky. Keď mám petržlenovú vňať alebo pažítku, tak zvyknem dať. Mám rada, keď je v nátierke vidno zelené čiastočky. V tomto množstve sa to však dosť stráca. |
 |
Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu (tú som na chvíľočku posypala soľou, pustí si šťavu a už nebude tak dráždivá) a cibuľku spolu s cíbikmi. |
 |
Všetko spolu zmiešame na kompaktnú masu. |
 |
...a môžeme natierať na chlebíky. Tento chlebík na obrázku je "skúšobná vzorka" pre môjho syna, ktorý si išiel nohy polámať, keď zacítil vôňu nátierky až do detskej izby ,o) |
 |
...a zajtrajšie raňajky pre mojich milovaných kolegov. Dúfam, že im bude chutiť ,o) |