Stoofvlees- recept, po ktorom vas muzi vynesu do neba :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingrediencie pre 4 osoby: 750g karbonatok- maso ako na madarsky gulas, nakrajane na 2x2cm kocky –najlepsie bez sliach, 2 stredne cibule, 1 PL horcice, cierne korenie & sol, bobkovy list , tuk na maso (Cera) ak nemas, moze byt slnecnicovy olej, 3 dcl tmaveho piva (najlepsie tmavy Saris), 1 krajec chleba (asi 5 az 7 mm hruby) ale nie hrubsi!, 1,5 hrste hrozienok (na farbe nezalezi),

POSTUP PŘÍPRAVY

DAKUJEM, ZE NEPORUSUJETE ZAKON, ANI MOJE AUTORSKE PRAVA NA RECEPTY ANI ICH COPYRIGHT ICH NEOPRAVNENYM A PROTIZAKONNYM KOPIROVANIM AKYMKOLVEK SPOSOBOM NA TOMTO, CI INOM WEBE.

Pre abstinentov: pivo v recepte mozme veselo nahradit kvalitnou masovou polievkou –domacim bujonom

1. Chlieb namastime horcicou a nakrajame na kocky 2x2 cm. Pre lenivsich: narez chlieb na kocky a horcicu pridas zvlast.

2. Na tuku oprazime nadrobno nakrajanu cibulu, po chvili pridame nakrajane karbonatky, posolime ich, popeprime a prazime, az chytia tmavsiu farbu. Potom pridame hrozienka, bobkovy list, na kocky nakrajany a namasteny chlieb (alebo kocky chleba a1 PL horcice), zalejeme pivom/bujonom, zamiesame nechame zovriet.
3. Ked zacne maso vriet, premiesame ho, sporak nastavime na jemno a nechame 1 hodinu vriet pod prikryvkou. Mozme obcas jemne pocas dusenia pomiesat.

POZOR! Ziadna zaprazka ani podobne veci uz do maska neidu- chlebik tam spravi najlepsie mecheche

Podavame s hranolkami (originalny recept), ryzou, alebo inak upravenymi zemiakmi, pripadne zeleninovym salatom (nemusi byt). Ak davas viac ako 750g masa, pridaj pivko/bujon, ale nie privela. Na viac ako kilo masa daj urcite pol litra piva/bujonu.

Pre abstinentov: pivo v recepte mozme veselo nahradit kvalitnou masovou polievkou –domacim bujonom 1. Chlieb namastime horcicou a nakrajame na kocky 2x2 cm. Pre lenivsich: narez chlieb na kocky a horcicu pridas zvlast.
2. Na tuku oprazime nadrobno nakrajanu cibulu, po chvili pridame nakrajane karbonatky, posolime ich, popeprime a prazime, az chytia tmavsiu farbu. Potom pridame hrozienka, bobkovy list, na kocky nakrajany a namasteny chlieb (alebo kocky chleba a1 PL horcice),
zalejeme pivom/bujonom, zamiesame nechame zovriet.
3. Ked zacne maso vriet, premiesame ho, sporak nastavime na jemno a nechame 1 hodinu vriet pod prikryvkou. Mozme obcas jemne pocas dusenia pomiesat.
POZOR! Ziadna zaprazka ani podobne veci uz do maska neidu- chlebik tam spravi najlepsie mecheche Podavame s hranolkami (originalny recept), ryzou, alebo inak upravenymi zemiakmi, pripadne zeleninovym salatom (nemusi byt). Ak davas viac ako 750g masa, pridaj pivko/bujon, ale nie privela. Na viac ako kilo masa daj urcite pol litra piva/bujonu.