Alma papriky v znojemskom náleve



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

NÁLEV: 3,75 l vody * 1,25 l octu * 40 dag cukru * 10 dag soli * všetko spolu dajte zovrieť
DO POHÁROV: kôpor * cibuľa * mrkva * nové korenie * celé čierne korenie * bobkový list
STERILIZOVANIE: 35 minút pri 85 stupňoch

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento nálev používam na všetko sladko-kyslé zaváranie - uhorky, alma papriky, červená paprika, cukety, aj tekvice a baklažán. Chuťovo je vynikajúci a zaváraniny sa nekazia. Nálev si uvarím deň dopredu, ak nezabudnem, a lepšie sa mi pracuje so studeným. Do pohárov dávam okrem kôpru, cibule, mrkvy, CČK a nového korenia aj list z viniča, tým je nálev aromatickejší a voňavejší. Ak mi nejaký nálev zvýši, skladujem ho v chladničke aj 2-3 mesiace. Teraz som robila zopár pohárov alma paprík, ktoré zbožňujeme, len som nezohnala viac kusov fňuk fňuk fňuk.

1. Papriky umyjeme a odrežeme stopky.
2. Takto vyzerá umytá alma bez stopky.
3. Umyjeme poháre a necháme ich vyschnúť.
4. Na dno pohára dám celé čierne korenie, nové korenie, mrkvu, cibuľu, kôpor, len viničový list momentálne nemám.
5. Naplníme poháre, na vrch capnem všetko, čo mi ostalo.
6. Nálevom zalievame naloženú zeleninu asi 2 cm od kraja pohára.
7. Sterilizujeme 35 minút pri 85 stupňoch.