Alma papriky v znojemskom náleve

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
NÁLEV: 3,75 l vody * 1,25 l octu * 40 dag cukru * 10 dag soli * všetko spolu dajte zovrieť
DO POHÁROV: kôpor * cibuľa * mrkva * nové korenie * celé čierne korenie * bobkový list
STERILIZOVANIE: 35 minút pri 85 stupňoch
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento nálev používam na všetko sladko-kyslé zaváranie - uhorky, alma papriky, červená paprika, cukety, aj tekvice a baklažán. Chuťovo je vynikajúci a zaváraniny sa nekazia. Nálev si uvarím deň dopredu, ak nezabudnem, a lepšie sa mi pracuje so studeným. Do pohárov dávam okrem kôpru, cibule, mrkvy, CČK a nového korenia aj list z viniča, tým je nálev aromatickejší a voňavejší. Ak mi nejaký nálev zvýši, skladujem ho v chladničke aj 2-3 mesiace. Teraz som robila zopár pohárov alma paprík, ktoré zbožňujeme, len som nezohnala viac kusov fňuk fňuk fňuk.
 |
1. Papriky umyjeme a odrežeme stopky. |
 |
2. Takto vyzerá umytá alma bez stopky. |
 |
3. Umyjeme poháre a necháme ich vyschnúť. |
 |
4. Na dno pohára dám celé čierne korenie, nové korenie, mrkvu, cibuľu, kôpor, len viničový list momentálne nemám. |
 |
5. Naplníme poháre, na vrch capnem všetko, čo mi ostalo. |
 |
6. Nálevom zalievame naloženú zeleninu asi 2 cm od kraja pohára. |
 |
7. Sterilizujeme 35 minút pri 85 stupňoch. |