Ako na čokotransfer



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Viaceré z vás sa ma už pýtali na čokotransfer, na prácu s ním, tak som sa tentokrát pokúsila nafotiť postup. Dúfam, že aspoň trošku pomôžem

POSTUP PŘÍPRAVY

Používam horkú čokoládu, alebo čokoládu na varenie a ceru. Nachystáme si polevu, trošku hustejšiu ako zvyknete dávať na koláčiky...

Na papier na pečenie položíme fóliu s čokotransferom a na ňu vylejeme čokoládovú polevu, nie horúcu, ideálne je 37°C. Rovnomerne rozotrieme...
Necháme stuhnúť tak, aby čoko už netiekla, ale aby bola mäkká, ohybná a nelámala sa... ak by vám na jednom mieste stuhla a na druhom ešte tiekla, nechajte stuhnúť všetko, a potom potrebné miesta nahrejte fénom, aby čoko zmäkla. Nameriame si pásy podľa výšky torty, ja zvyknem namerať body a spojiť ich pomocou dlhého pravítka. V čoko zostanú stopy, keď budeme fóliu strihať, alebo rezať, neutečie nám ruka a pôjdeme rovno :-))
...pásy lepíme na dobre vychladenú tortu.... vrch zalejeme čokoládou. Tortu dáme do chladničky aspoň na 2 hodinky, aby čoko poriadne stuhla... až potom sťahujeme fóliu z torty a vzor zostane krásne otlačený na torte.
Zo zvyšného som vyrezala trojuholníky, rovnakým postupom, len s pravítkom som si naznačila na fólii trojuholníky a po zachladení som ich len veľmi jednoducho poodlamovala... dozdobená je šľahačkou, písmená a čísla sú z bielej čokolády