
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400 g väčšej fazule,
2 cibule
4 lyžice oleja
400g mletého hovädzieho mäsa (aj s bravčovým je dobré, dokonca skúšali sme to aj so sójovou drťou)
4 paradajky, alebo 4-5 lyžíc paradajkového pretlaku
soľ, mleté čierne korenie, 1-2 špicaté feferóny, mletá červená paprika
1 dl červeného vína
POSTUP PŘÍPRAVY
a ideme na to:
![]() |
pripravíme si všetky ingrediencie |
![]() |
deň vopred namočenú fazuľu uvaríme domäka a posolíme |
![]() |
nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozhorúčenom oleji |
![]() |
pridáme červenú papriku |
![]() |
pripravíme si vopred pomleté mäso |
![]() |
pridáme pomleté mäsko k spenenej cibuľke |
![]() |
ďalej okoreníme mletým čiernym korením, feferónkami nasekanými nadrobno (my dávame sušené chilli papričky) |
![]() |
a ešte nezbudnime na paradajky alebo pretlak, všetko spolu premiešame a dusíme domäkka |
![]() |
KeĎ mäso zmäkne, pridáme scedenú mäkkú fazuľu, podlejeme červeným vínom a varíme ešte niekoľko minút. |
![]() |
Podávame s chlebom (a pohárom červeného vína, ktoré sa nám zvýšilo z varenia:-)) |