Jednoduché morčacie stehno na hubách a zelenine



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* caa 1 kg mor.stehien /dá sa použiť i brav.maso/ * 1 cibuľa * 2 strúčiky cesnaku * bylinkové korenie * vegeta * ml.zázvor * 3 trojuholníky smot.syra * 1 balík mraz zelenina * 2 hrste sušených hríbov *

POSTUP PŘÍPRAVY

- skor na inšpiráciu ... morčacie stehná majú veľmi chutné masko - používam hlavne namiesto brav.masa ... dosť často sú opomínané hlavne kvoli tým kostičkám čo majú - tak ja si ich pripravujem veeľmi jednoducho

- zo stehienok / ja som mala takéto 2 kusy/ dám dolu kožu a ochutím vegetou a bylinkovým korením
- na troške oleja prudko opečiem z oboch strán, aby sa nám uzatvorili póry a masko zostalo šťavnaté
- podlejem vodou, zakryjem pokrievkou a nechám dusiť
- keď je asi na polovicu hotové - pridám cibuľu na plátky, nakrájaný cesnak a hríby, ktoré som mala predtým namočené vo vode - i s tou vodou
- keď už do maska ide ľahko vidlička, vykostím ho - povyťahujem z neho tie drobné kostičky a nakrájam
- vrátim do hrnca s výpekom
- pridám zeleninu /ja som mala hrášok, mrkvičku a fazuľové lúsky/ a dodusím nech je zelenina chrumkavá - keď treba podlejem vodou, koľko chcem šťavy
- ešte samozrejme ochutím - podľa chuti vegetou a asi 1 ML ml.zázvoru/zarovno/
- nakoniec v šťavičke nechám rozpustiť 3 trojuholníky syra, ktorý nám to zahustí a zároveň pridá jemnú chuť .... takto syrom zahusťujem veľmi rada - bez múky, solamylu, je to chutné ... a hotovka - absolútne super je k tomu vhodná príloha - kari ryža