Jednoduché morčacie stehno na hubách a zelenine

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* caa 1 kg mor.stehien /dá sa použiť i brav.maso/ * 1 cibuľa * 2 strúčiky cesnaku * bylinkové korenie * vegeta * ml.zázvor * 3 trojuholníky smot.syra * 1 balík mraz zelenina * 2 hrste sušených hríbov *
POSTUP PŘÍPRAVY
- skor na inšpiráciu ... morčacie stehná majú veľmi chutné masko - používam hlavne namiesto brav.masa ... dosť často sú opomínané hlavne kvoli tým kostičkám čo majú - tak ja si ich pripravujem veeľmi jednoducho
 |
- zo stehienok / ja som mala takéto 2 kusy/ dám dolu kožu a ochutím vegetou a bylinkovým korením |
 |
- na troške oleja prudko opečiem z oboch strán, aby sa nám uzatvorili póry a masko zostalo šťavnaté |
 |
- podlejem vodou, zakryjem pokrievkou a nechám dusiť |
 |
- keď je asi na polovicu hotové - pridám cibuľu na plátky, nakrájaný cesnak a hríby, ktoré som mala predtým namočené vo vode - i s tou vodou |
 |
- keď už do maska ide ľahko vidlička, vykostím ho - povyťahujem z neho tie drobné kostičky a nakrájam |
 |
- vrátim do hrnca s výpekom |
 |
- pridám zeleninu /ja som mala hrášok, mrkvičku a fazuľové lúsky/ a dodusím nech je zelenina chrumkavá - keď treba podlejem vodou, koľko chcem šťavy |
 |
- ešte samozrejme ochutím - podľa chuti vegetou a asi 1 ML ml.zázvoru/zarovno/ |
 |
- nakoniec v šťavičke nechám rozpustiť 3 trojuholníky syra, ktorý nám to zahustí a zároveň pridá jemnú chuť .... takto syrom zahusťujem veľmi rada - bez múky, solamylu, je to chutné ... a hotovka - absolútne super je k tomu vhodná príloha - kari ryža |