
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kačka,soľ,majoránka,jablká,voda na podliatie
POSTUP PŘÍPRAVY
Kačku poriadne očistíme a umyjeme,osolíme a necháme cez noc v chlade.Vyberieme,opláchneme v letnej vode,trocha osolíme,do vnútra pridáme sušenú majoránku a dve jablká(v lete papriky),dáme na pekáč,podlejeme vodou a prikrytú pečieme.Kedže ja pekávam na chalupe v klasickej rúre,kde sa kúri drevom,nebudem vás mýliť stupňami a časom.Sem-tam treba skontrolovať,podliať vriacou vodou a tiež poliať mäsko.Ked je masť z kačky už vyškvárená,zlejeme ju,aby sa neprepaľovala,lebo potom je horká a
prelievame len vodou.Kačku ku koncu odkryjeme,aby sme mali peknú červenú chrúmkavú kôrku.
podávame s červenou kapustou a domácou knedľou.
Upečenú vyberieme,výpek prelejeme do rajničky,bude na preliatie knedle a kačka zostane chrúmkavá.Krájame trocha vychladnutú,lepšie sa s ňou manipuluje a neutrpíme úraz.
Kačku môžeme za surova aj rozpoliť,skôr sa upečie a bude celá chrumkávučká.
DOBRU CHUT
![]() |
nasolená kačka |
![]() |
drobky zakryjeme kožou z krku |
![]() |
pridáme jablčká |
![]() |
už upečená |
![]() |
masť scedíme zvlášť |
![]() |
výpek na poliatie knedle |
![]() |
domáca knedľa,dusená červená kapusta,pečená kačka-všetko v mojich receptoch |