KURACIA CIGÁNSKA PODĽA MŇA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, žemle, biele korenie, olej, korenie kura gril, cibuľa, horčica - varím takmer každý deň a keď som hľadala tip na nenáročné jedlo, môj drahý zahlásil, že si spravíme cigánsku... nijaký recept som nenašla, tak som si vymyslela vlastný

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia nakrájame na tenšie rezne. Do misy dáme olej, biele korenie a korenie kura gril. Do zmesi ponoríme rezne a odložíme do chladničky. Ja som pre krátkosť času marinovala len 20 minút. Potom som si do panvice s hrubým dnom naliala pár lyžíc oleja z marinády - tým, že sú v tom koreniny, to trochu "horí", ale presne to som chcela - vytvoriť takzvaný "kouřový" efekt - takú dymovú chuť. Čiže opečieme prsia, aj cibuľku nakrájanú na kolieska. Potom nasleduje klasika - nakrojenú žemľu potrieme horčicou, vložíme rezeň a cibuľu. Ja som rezne opiekla večer, žemľovú časť som robila ráno a v práci som si dala celú žemľu na minútku do mikrovlnky - bola krásne mäkká a celé to chutilo výborne. Dobrú chuť aj vám.