Výborné syrové špirálky z lístkového cesta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Lístkové cesto, 120 g strúhaný eidam, 100 g strúhaný parmezán, 1 celé vajce, vegeta, múka na podsypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Lístkové cesto si rozdelíme na polovicu ( kto má to šťastie a veľkú pracovnú dosku, ani nemusí ) poriadne pomúčime cesto aj dosku a na tenúčko rozvaľkáme. Cesto potrieme vajcom, ktoré sme rozšľahali s vegetou, husto posypeme eidamom aj parmezánom, preklopíme na polovicu a ešte rozvaľkáme natenko. Potom radielkom vykrajujeme pásiky široké asi cca 3 cm, pásy budú dlhšie, kľudne ich po dĺžke prerežeme na polovicu a zamotáme cca 6-8 x do špirálky..dáme na plech na pečenie naredšie od seba, lebo narastú a šup do poriadne vyhriatej rúry cca 190 st..pečieme, kým nedostanú krásnu zlatú farbu. Sú FANTASTICKÉ. Recept je zo staršieho časopisu APETIT