Biela ryba so semiačkovou krustou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

filé alebo filety bielej ryby-pangas,treska,morská šťuka*soľ*mčk*korenie na ryby*citrón*semiačka dyňové,sezamové,ľanové,slnečnicové*zelená petrželka alebo pažítka*olivový olej*papier na pečenie

POSTUP PŘÍPRAVY

v obr.

V miske si zmiešame semiačka.....aké máme.Tie malé necháme tak a vačšie si rozomelieme.Ja som dala sezamové,ľanové....
...pridala som mixérom nasekané dýňové a nakrájanú pažítku....
...pridáme pár kvapiek olivového oleja a dobre premiešame.....
...do panvice so železnou alebo odnímateľnou rúčkou si vystrihneme kruh veľkosti dna z papieru na pečenie a kapneme naň trochu oleja...necháme rozpáliť....
...rybu si rozprazíme,pokvapkáme citrónom a ochutíme soľou a mčk alebo korením na ryby.....
...takto pripravenú rybu si dáme na panvicu s papierom.Ten papier som odkukala z TV.Keď ho tam máte,tak sa ryba nenasaje zbytočne olejom a pri otáčaní filety držia pokope,neprichytia sa dna a nerozpadnú sa.....
...keď je ryba upečená z oboch strán,navrstvíme na ňu semiačka,pritlačíme,kľudne prstami....
... a dáme do rúry zapiecť.Na 180 stupňov 5 minút....
...hotovo.Výborne to chutí s opečenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.V rámci odľahčovania so šalátom.