Biela ryba so semiačkovou krustou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
filé alebo filety bielej ryby-pangas,treska,morská šťuka*soľ*mčk*korenie na ryby*citrón*semiačka dyňové,sezamové,ľanové,slnečnicové*zelená petrželka alebo pažítka*olivový olej*papier na pečenie
POSTUP PŘÍPRAVY
v obr.
 |
V miske si zmiešame semiačka.....aké máme.Tie malé necháme tak a vačšie si rozomelieme.Ja som dala sezamové,ľanové.... |
 |
...pridala som mixérom nasekané dýňové a nakrájanú pažítku.... |
 |
...pridáme pár kvapiek olivového oleja a dobre premiešame..... |
 |
...do panvice so železnou alebo odnímateľnou rúčkou si vystrihneme kruh veľkosti dna z papieru na pečenie a kapneme naň trochu oleja...necháme rozpáliť.... |
 |
...rybu si rozprazíme,pokvapkáme citrónom a ochutíme soľou a mčk alebo korením na ryby..... |
 |
...takto pripravenú rybu si dáme na panvicu s papierom.Ten papier som odkukala z TV.Keď ho tam máte,tak sa ryba nenasaje zbytočne olejom a pri otáčaní filety držia pokope,neprichytia sa dna a nerozpadnú sa..... |
 |
...keď je ryba upečená z oboch strán,navrstvíme na ňu semiačka,pritlačíme,kľudne prstami.... |
 |
... a dáme do rúry zapiecť.Na 180 stupňov 5 minút.... |
 |
...hotovo.Výborne to chutí s opečenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.V rámci odľahčovania so šalátom. |