*♥*Hovädzie so šunkou na šampiňónoch*♥* - v tlakáči

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
750 g hovädzieho mäsa (roštenka, stehno, pierko), hladká múka, mleté čierne korenie, soľ, horčica plnotučná, 50 g údenej slaniny (oravská, gazdovská), 100 g pražskej šunky , 1 veľká cibuľa, 75 - 100 ml červeného vína (nemusí byť), 1 - 2 cesnakové strúčiky, 2 - 3 PL oleja, vývar (môže byť z bujónovej kocky), 150 g šampiňónov, mletá rasca
POSTUP PŘÍPRAVY
xxx
 |
Mäso poumývame pod tečúcou vodou, osušíme papierovou utierkou, očistíme od blán a nakrájame na pláty. Mäso vkladáme do mikroténového vrecka a vyklepeme. |
 |
Plátky poprášime korením, osolíme a z jednej strany potrieme horčicou. Necháme ich chvíľu postáť. |
 |
Zatiaľ pokrájame slaninku a cibuľu nadrobno. Do tlakového hrnca dáme pokrájanú slaninu, ktorú opečieme dosklovita, potom pridáme cibuľu a orestujeme dozlatista. |
 |
Na teflónovej panvici zohrejeme olej a plátky mäsa v ňom narýchlo opečieme z obidvoch strán. |
 |
Opečené mäso vložíme do cibuľovo-slaninového základu, spolu chvíľu porestujeme a podlejeme hrnčekom vývaru, resp. takým objemom tekutiny, aby mäso bolo ponorené. Uzavrieme a dusíme domäkka (u mňa 35 minút, ale záleží od druhu a veku mäsa). |
 |
Šampiňóny umyjeme, pokrájame na plátky a pridáme do hrnca k mäsu spolu s trochou rasce a |
 |
pokrájanou šunkou, pridáme trocha vína. Necháme zakryté dusiť ešte 5 minút (už nie pod tlakom). |
 |
Zatiaľ pripravíme zátrepku z malého množstva vody a 1 PL hladkej múky. Vlejeme do vriaceho jedla |
 |
a povaríme ešte chvíľu (5 min.) |
 |
Do hotového pridáme prelisovaný cesnak. |