Čokoládová torta zo 600g čokolády



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 200g čokolády (60-70%-nej), 200g masla, 1PL instantnej kávy, 170g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL sódy, 400g cukru, 25g tmavého kakaa, 3 vajcia, 75 ml bieleho acidka (alebo cmaru)\\\\r\\\\nGENEŠOVÝ KRÉM: 300ml smotany na šľahanie, 400g čokolády (60-70%nej), 1PL cukru, 1PL medu, 50g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept mám z internetu, no pozmenila som krém. Recept na krém mám z TV paprika a je naozaj fantastický. Táto torta je samá čokoláda. Ja som ju piekla priateľovi na 30-tku, lebo ten je na čokoláde závislý :), Je naozaj lepšie, ak je použitá čokoláda 60-70%-ná je to veľmi poznať na chuti. Prípadne sa môže skombinovať do korpusu, 100g 60-70%-nej a 100g klasickej čokolády na varenie. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nTakže POSTUP:\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nKruhovú formu si vymastíme maslom, a kraje vysypeme strúhankou. Na spodok dáme papier na pečenie.\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nKORPUS:\\\\r\\\\n\\\\r\\\\n200g čokolády nalámeme do hrnca, pridáme 200g masla nakrájaného na kocky a všetko zohrievame vo vodnom kúpeli. 1PL instantnej kávy zalejeme vriacou vodou a keď sa nám čokoláda s maslom rozpustia, prilejeme zaliatu kávu a miešame, kým sa masa nespojí. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nV inej miske zmiešame sypké suroviny (je naozaj najlepšie, keď sa sypké suroviny miešajú najprv zvlášť). Takže do misy dáme 170g hladkej múky, 1PL prášku do pečiva a 1/2PL jedlej sódy, 400g cukru a 25g kakaa a miešame tak, aby v zmesi neboli žiadne hrudky. \\\\r\\\\nDo ďalšej misky rozbijeme 3 vajcia a pridáme 75ml bieleho acidka (alebo cmaru) a spolu trocha vyšľaháme (zmes stačí napeniť). \\\\r\\\\nPotom zmes vajec a cmaru prilejeme do misky s múkou a na to prilejeme zmes rozpustenej čokolády a zmiešame. Po premiešaní nalejeme celú zmes do tortovej formy a dáme piecť do trúby vyhriatej na 160° (pri teplovzdušnej na 140°C) a pečieme 1 hodinu a pol. \\\\r\\\\nKým sa korpus pečie, pripravíme si krém.\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nKRÉM:\\\\r\\\\nVo vodnom kúpeli rozpustíme 400g 60-70%-nej čokolády, pridáme 50g masla, 300g smotany na šľahanie (stačí aj 1 kelímok - na ňom sa píše 270ml), pridáme 1 PL cukru a 1PL medu a pomaličky miešame. Keď je už v zmesi aj šľahačka, nemusíme zmes rozpúšťať v kúpeli, môžme to dať aj na sporák, rýchlejšie sa to tak spojí a zmes sa nám neprihorí, no treba miešať. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nDOKONČOVANIE:\\\\r\\\\n To že je korpus upečený, zistíme tak, že doňho pichneme špajdlou a keď sa neprilepí cesto, korpus je upečený. Vyberieme na dosku, preklopíme, aby sme ľahko dali preč papier na pečenie, odnímeme formy, korpus by mal ísť von veľmi ľahko, a stiahneme papier na pečenie. Necháme vychladnúť. po vychladnutí rozrežeme na polovicu (kto má odvahu môže rezať aj na 3 časti), a naplníme krémom, ktorý by mal byť tiež vychladnutý, no neminieme všetok, lebo zo zvyškom budeme natierať tortu. Keď je plnka na korpuse, zakryjeme vrchom korpusu a natierame zvyškom krému (najlepšie sa natiera plochým príborovým nožom) a dáme do chladničky stuhnúť. \\\\r\\\\nNetreba sa báť natrieť tortu krémom, naozaj krásne stuhne ako čokoládová poleva a krém čo je vnútri ostane krásne vláčny ako náplň v bonbónoch. :) \\\\r\\\\nZdobenie je už na každom zvlášť. Ja som si vyrobila z pravého marcipánu rybku (lebo môj drahý je znamenie ryba) a zo zvyšku som urobila ružičky. bol to môj prvý pokus s marcipánom takže to nieje nič extra, ale hlavné je, že to splnilo účel a potešilo oslávenca :)