Kuracie soté so syrom s modrou plesňou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g kuracích pŕs, 1 plechovka šampiňónov v náleve, 50 g syru s modrou plesňou, 100 g tvrdého syra na strúhanie, 250 ml smotany na varenie, korenie, 1 kocka slepačieho bujónu,
olej, cestoviny
POSTUP PŘÍPRAVY
Šampiňóny zľahka orestujeme, prilejemedáme k nim nálev zo šampiňónov, slepačí bujón a mierne podusíme.
Kuracie prsia okoreníme, potrieme olejom a ugrilujeme do zlatista.
Ugrilované mäso nakrájame na pásiky, pridáme ku šampiňónom a dusíme.
Na kuraciu zmes so šampiňónmi pridáme rozdrobený syr s modrou plesňou a miešame, kým sa syr neroztopí a nespojí sa s mäsom.
Nakoniec vmiešame smotanu, ktorú necháme len prebublať, aby sa nezrazila.
Soté posypeme nastrúhaným syrom.
Ako prílohu podávame cestoviny.