Parížska cibuľová polievka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cibuľa - podľa množstva, ktoré chceme robiť, mäsový vývar alebo mäsový bujón, bylinky - napr. bazalka, soľ, olej, mleté korenie, chlieb, syr (taký, čo sa ľahko natiera)
POSTUP PŘÍPRAVY
Cibuľu nakrájeme na prúžky, opražíme na oleji a aj s olejom dáme do hrnca a prilejeme mäsový vývar. Ak ho nemáme, prilejeme vodu s mäsovým bujónom. Pridáme bylinky, soľ, mleté korenie, poprípade trochu cesnaku. Polievku varíme pol hodinu. Popritom nakrájame chleba a urobíme z neho hrianky. Tie potom natrieme syrom. Keď je polievka uvarená naberieme do taniera, alebo misky, potom vložíme hrianku so syrom a dáme na 30 sekúnd zohriať do mikrovlnky, aby sa syr trochu roztopil. A podávame!