Cícer s pohánkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrnček pohánky, 200g uvareného cícera, 1 malá cukina aj so šupou, 1 konzerva krájaných rajčín, 5 ks sušených rajčín, 1 KL oregana, olivový olej, soľ, solčanka, 1 mladá cibuľka, 2-3 strúčiky cesnaku, riasy Nori (nemusia byť) a petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo včera mi ostal uvarený cícer, ale ja som mala chuť na pohánku, pretože už som si ju veľmi dávno nevarila a tak vzniklo toto chutné jedlo. Postup som nefotila, pretože som nevedela, čo z toho vznikne, ale je to veľmi jednoduché.
Pohánku som umyla, potom zaliala vriacou vodou 1:2 s troškou soli a solčanky. Ja ju nevarím, dávam ju do termosky, po 30 minútach je hotová. Na troške oleja si osmažím cukinu nastrúhanú na uhorkovom strúhadle, stačí chvíľku, potom zalejem krájanými rajčinami, pridám pokrájané sušené rajčiny, oregano a chvíľku podusím. Potom pridám cícer a pohánku, premiešame a dochutíme. Nakoniec dám cibuľku pokrájanú na jemno, cesnak a vločky Nori - stačí len trošku, medzi prsty a petržlenovú vňať. Podávame so strerilizovanou oblohou alebo šalátikom.

Vločky dostaneme kúpiť v bioobchode a ich použitie je jednoduché, dávam ich všade tam, kam aj petržlenovú vňaťku, ale pozor pridáme len s mierou, tak medzi prsty. Ja som nebola zástancom rôznych rias, ale tieto sa nemusia nijako pripravovať, len pridať do hotového jedla. Medzi riasami patria práve tieto k najväčším zdrojom bielkovín, obsahujú veľa vitamínu C, B a A. Pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu, rozpúšťajú tuk a zlepšujú trávenie ťažkých jedál. (Biokuchařka Hanky Zemanové)