Valentínka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vaječné bielky, 4 žĺtka, 4 kopcovité lyžice kryštálového cukru, 4 polievkové lyžice hladkej múky, 1 polievková lyžica kakaa, štipka prášku do pečiva, 0,5 dl oleja. Krém: 500 g Nutely, 300 g masla. Okrem toho 500 g tekutej alebo práškovej šľahačky, čokoládové alebo marcipánové ozdoby.

POSTUP PŘÍPRAVY

viď postup

4 vaječné bielky a 4 kopcovité polievkové lyžice kryštálového cukru ušľaháme na tvrdú penu.
Pridáme do nej 4 vaječné žĺtky, ktoré takisto zašľaháme mixérom.
V malej miske si odmeriame 4 polievkové lyžice hladkej múky a 1 polievkovú lyžicu kakaa. Spolu zamiešame a pridáme štipku prášku do pečiva.
Túto zmes vareškou primiešame do zmesi z blieka, cukru a žĺtkov.
Tu už máme premiešanú zmes.
Nakoniec pridáme 0,5 dl oleja a dobre premiešame vareškou.
Zmes vylejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 C cca 15 minút.
Po cca 15 minútach upečená piškóta.
Maslo dôkladne vymiešame do peny.
Postupne pridáme 500 g Nutely a dobre mixérom vyšľaháme.
Krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky.
Vyšľaháme 500 g 33-percentnej - v mojom prípade práškovej šľahačky (ak použijeme tekutú, pridáme 1 stužovač šľahačky).
Šľahačku natrieme na korpus s krémom.
A ozdobíme. Ja som si vyrobila čokoládové srdiečka - z obalu Milky čokoládových srdiečok.
A nakrájame na kocky.
A toto je zdroj, z ktorého som čerpala - časopis Báječná žena