Valentínka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 vaječné bielky, 4 žĺtka, 4 kopcovité lyžice kryštálového cukru, 4 polievkové lyžice hladkej múky, 1 polievková lyžica kakaa, štipka prášku do pečiva, 0,5 dl oleja. Krém: 500 g Nutely, 300 g masla. Okrem toho 500 g tekutej alebo práškovej šľahačky, čokoládové alebo marcipánové ozdoby.
POSTUP PŘÍPRAVY
viď postup
 |
4 vaječné bielky a 4 kopcovité polievkové lyžice kryštálového cukru ušľaháme na tvrdú penu. |
 |
Pridáme do nej 4 vaječné žĺtky, ktoré takisto zašľaháme mixérom. |
 |
V malej miske si odmeriame 4 polievkové lyžice hladkej múky a 1 polievkovú lyžicu kakaa. Spolu zamiešame a pridáme štipku prášku do pečiva. |
 |
Túto zmes vareškou primiešame do zmesi z blieka, cukru a žĺtkov. |
 |
Tu už máme premiešanú zmes. |
 |
Nakoniec pridáme 0,5 dl oleja a dobre premiešame vareškou. |
 |
Zmes vylejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 C cca 15 minút. |
 |
Po cca 15 minútach upečená piškóta. |
 |
Maslo dôkladne vymiešame do peny. |
 |
Postupne pridáme 500 g Nutely a dobre mixérom vyšľaháme. |
 |
Krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky. |
 |
Vyšľaháme 500 g 33-percentnej - v mojom prípade práškovej šľahačky (ak použijeme tekutú, pridáme 1 stužovač šľahačky). |
 |
Šľahačku natrieme na korpus s krémom. |
 |
A ozdobíme. Ja som si vyrobila čokoládové srdiečka - z obalu Milky čokoládových srdiečok. |
 |
A nakrájame na kocky. |
 |
A toto je zdroj, z ktorého som čerpala - časopis Báječná žena |