Ovsené placky s kustovnicou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2,5 dcl sójového mlieka, 150g kokosu, 50g kustovnice, 300-400g ovsených vločiek, 2 vajcia, 100g hnedého cukru, olej na vyprážanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Kokos a kustovnicu vsypeme do mlieka a necháme cca 3 hod. napučať. Potom do mlieka vmiešame ovsené vločky a ak máme čas necháme ešte chvíľu postáť. Nakoniec pridáme vajíčka a cukor. Lyžicou vkladáme zmes do horúceho oleja a vytvarujeme placky. Opečieme z obidvoch strán. Hotové môžme posypať práškovým cukrom alebo potrieť kyselkavým džemom.
 |
Zmiešame spolu mlieko, kokos a kustovnicu. Necháme postáť cca 3hod. |
 |
Sušená kustovnica je najzdravšia známa rastlina na zemi, má najväčší obsah vitamínov, aminokyselín a stopových prvkov zo všetkých rastlín na zemi, konzumácia Kustovnice posilňuje imunitný systém, spomaľuje proces starnutia, obsahuje Germánium (protirakovinový prvok), ktorý sa nenachádza v žiadnej inej rastline, obsahuje 6 hlavných tukových kyselín (požadovaných pre produkciu hormónov a hladkú funkciu mozgu a nervovej sústavy, obsahuje viac antioxidantov ako každý iný známy výživový zdroj, obsahuje 500 krát viac vitamínu C než pomaranč, obsahuje linolovú kyselinu, ktorá významne znižuje tuk, obsahuje 15 krát viac nutričného železa ako špenát a obsahuje viac bielkoviny než pšenica |
 |
Zhruba po troch hod. keď je kustovnica už napučaná a mäkká primiešame ovsené vločky a znova necháme chvíľu postáť. Keď použijete jemné ovsené vločky môžte hneď pokračovať. |
 |
Ako posledné pridáme vajíčka a cukor. |
 |
Na horúcom oleji vyprážame z obidvoch strán. |
 |
My sme mali posypané práškovým cukrom a dozdobené ríbezľovým džemom. Pre mlsnejšie jazýčky môže byť aj šľahačka a rôzne druhy ovocia. |