Chilli-coko bonbony- nie len pre chlapov:)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g kvalitnej horkej cokolady ( aspon 70% - tnej), 50 g makkych kandizovanych visni, 1/2 KL chilli(mletej papriky)

POSTUP PŘÍPRAVY

Ked som pred casom citala o spojeni chilli s cokoladou, tak som si pomyslela, co vsetko ludia uz len nevymyslia. Odlozila som recept a prednedavnom mi opat prisiel pod ruku. Ako som uz skor pisala, nastal cas poznat nepoznane:) Cokolada je vseobecne povazovana za afrodiziakum. Vraj je vacsim arfodiziakom ako bozkavanie. No, neviem, neviem, ci by som si vedela vybrat medzi tymi dvomi, pretoze obidve velmi lubim:) A chili je vlastne tiez povazovane za afrodiziakum. Co vznikne spojenim tychto dvoch ? Chutova extaza. Horkasta chut cokolady je korunovana stiplavou chutou chilli. Kto by od tohto spojenia ocakaval lahodnu chut napr. Milky cokolady, tak by bol urcite sklamany. Takze, ak ste odvazni a radi spoznavate nove chute, tak potom je tato kombinaciu urcena len a len pre vas:)

cokoladu rozpustime nad parou. Davajte pozor, aby sa vam dno kajstrolika nedotykalo vody. Nezohrievame na prilis horuce!!!!!!! Mozete obcas odobrat zo sporaka a iba kratucko nad parou zahrievame za obcasneho premiesania. Potom pridame 1/2 KL chilli papriky. (na obrazku je akasi oranzova, ale samozrejme v skutocnosti je pekna, cervena)
kandizovanie visne narezeme na drobulinke kococky. Ak su velmi tvrde, treba ich namocit do teplej vody, scedit a dobre osusit v papierovej utierke
pridame pokrajane visne do chili-coko masy
masu vylejeme na tacku vylozenu alobalom na hrubku aspon 1/2 cm a nechame mierne stuhnut
vykrajujeme formickami
tak nejako?
xxx
zblizka