Kuracia pečeň na ihle

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g kuracej pečene, slanina, klobása, 2-3 zemiaky, paprika, paradajky – najlepšie koktailové, alebo cherry, cibuľa, soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
***
 |
Nakrájame si na menšie kúsky papriku, |
 |
paradajky stačí na polovicu, väčšie aj na štvrťky, |
 |
cibuľu na štvrťky, oddelíme ju od jednotlivých vrstiev |
 |
a priečne pokrájame na polovice, zemiaky na polovice (väčšie na štvrťky) a asi na 4-5 mm kúsky, zabudla som to odfotiť... |
 |
klobásu na kolieska a slaninu na tenšie kúsky. |
 |
Pečeň umyjeme, odblaníme, nakrájame a striedavo napichujeme na ihlu so zeleninou - slaninu a klobásu som sa snažila vždy uložiť medzi pečeň a zemiaky; ja som použila špajle, ktorým som zrezala konce, aby sa mi lepšie napichovalo. |
 |
Ešte nesolíme, naukladáme ne grilovaciu podložku, alebo na plech pokrytý papierom na pečenie, pofŕkame olejom, komu sa žiada, môže si ich zľahka okoreniť, ja som nedávala žiadne korenie, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 175° C približne 30 min., potom som špajle otočila a dopiekla ešte nejakých 10 min. a nechala ešte vo vypnutej rúre dôjsť odokryté. |
 |
Osolíme, podávame s pečivom, uhorkou, šalátom, dresingom, čo vám príde na chuť. |
 |
*Dobrú chuť* |