Obrátený banánový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

50 g masla * 100 g cukru * 230 g listkoveho cesta * 6 velkych bananov

POSTUP PŘÍPRAVY

Banánová verzia známeho "Tarte Tatin".. a móóc dobráá:)

listkove cesto si vyvalkame na kruh o velkosti formy,v ktorej budeme kolacik pripravovat...
na panvici alebo rovno vo forme,v ktorej budeme kolac pripravovat si rozpustime maslo..
pridame cukor,a na miernom plameni nechame vytvorit zlatavy karamel..
..ten moj zozlatol az az:):)..alebo ako som sa neskor docitala,tento cely proces mozte vynechat,a rovno do formy,kde budete kolac piect,nalejete rozpustene maslo,zasypete cukrom,a karamel sa vam vytvori pocas pecenia..
na karamel nahusto naukladame banany....mne by sa tam este jeden bananik zisiel,ale nebol:(
a zakryjeme listkovym cestom..kraje pozatlacame...a pecieme pri 200 C,cca 20-25 minut...v tomto momente sa mi vybil fotacik,takze foto dokumentujuce obratenie kolacika ,zial,nemam:(..kolac po vybrati z rury nechame postat cca 5 minut,potom nan prilozime tanier,a rychlym pohybom preklopime..je to hracka:)
podavame s kopcekom zmrzliny,slahacky,alebo s kyslou smotanou ,ako my:) DOBRU CHUT!!!!!!!