Obrátený banánový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
50 g masla * 100 g cukru * 230 g listkoveho cesta * 6 velkych bananov
POSTUP PŘÍPRAVY
Banánová verzia známeho "Tarte Tatin".. a móóc dobráá:)
 |
listkove cesto si vyvalkame na kruh o velkosti formy,v ktorej budeme kolacik pripravovat... |
 |
na panvici alebo rovno vo forme,v ktorej budeme kolac pripravovat si rozpustime maslo.. |
 |
pridame cukor,a na miernom plameni nechame vytvorit zlatavy karamel.. |
 |
..ten moj zozlatol az az:):)..alebo ako som sa neskor docitala,tento cely proces mozte vynechat,a rovno do formy,kde budete kolac piect,nalejete rozpustene maslo,zasypete cukrom,a karamel sa vam vytvori pocas pecenia.. |
 |
na karamel nahusto naukladame banany....mne by sa tam este jeden bananik zisiel,ale nebol:( |
 |
a zakryjeme listkovym cestom..kraje pozatlacame...a pecieme pri 200 C,cca 20-25 minut...v tomto momente sa mi vybil fotacik,takze foto dokumentujuce obratenie kolacika ,zial,nemam:(..kolac po vybrati z rury nechame postat cca 5 minut,potom nan prilozime tanier,a rychlym pohybom preklopime..je to hracka:) |
 |
podavame s kopcekom zmrzliny,slahacky,alebo s kyslou smotanou ,ako my:)
DOBRU CHUT!!!!!!! |