Zapekaný pangas s ryžou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 1 kg pangas * 1 1/2 šálky ryža * 1 maličký baklažán /prípadne veľká cibuľa/ * 1 smotana na varenie /može byť i kyslá smotana/ * 2 vajíčka * 120g aidam * soľ * korenie na ryby * grilovacie korenie * 3 strúčiky cesnak * olej *

POSTUP PŘÍPRAVY

- ohromne chutná rybička na iný sposob ako ste možno zvyknutí ...

- baklažán si nakrájame na kolieska / a potom na polovicu/ - priemer asi 1 cm .. posolíme a necháme odstáť asi 1/2 hodinku
- pangasa nakrájame na kúsky, ochutíme korením na ryby a vegetou /ja som i granulovaným cesnakom/
- zatiaľ si udusíme bežným sposobom ryžu /ochutíme si ju samozrejme ... ja soľou a vegetou/
- po uvarení, ju necháme trošilinka schladnúť a rozmiešame v nej 2 vajíčka
- rybičku si prudko ošmahneme na oleji z oboch strán /odložíme zatiaľ na tanierik
a baklažán tiež z oboch strán na troške oleja /pred smažením z neho pap.obrúskom zotrieme orosené kvapky... /ak baklažán nemáte radi, použite na plátky nakrájanú cibuľu, ktorú tiež ošmahnete
- pekáčik vymažeme maslom a vysypeme strúhankou, uhladíme ryžu vymiešanú s vajíčkami
- poukladáme na ňu ošmahnutého pangasa
- poukladáme opečený baklažán , posypeme gril korením - trošku
- nastrúhame syr, a zalejeme smotanou, do ktorej sme pretlačili cesnak ... tu možete kľudne použiť i kyslú smotanu namiesto na varenie/ ja ale upredňostňujem na varenie, lebo sa mi pekne dostane i do ryže a pekne všetko spojí ....................pečieme zakryté alobalom caa 40 - 45min, teplota 175 stupňov
- v tejto časti po 40- 45 min vytiahneme z rúry, odokryjeme alobal a dáme dopiecť do ružova ešte asi 15-20 min
- upečené .. necháme trošíčku vychladnúť a možete krájať
- a servírujeme so šalátikom ... a vážne je to mňami, nebojte sa tejto kombinácie :)