ZAPRAVANE HRIBY_KURIATKA_podľa NASHO DEDKA*****
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tvrdé hríby-najlepšie dubáčiky,trocha oleja,štipka červenej papriky,mleté čierne korenie,šľahačková smotana,polohrúba múka,soľ,bobkový list,ocot,štipka cukru
POSTUP PŘÍPRAVY
Hríby opláchneme pod tečúcou vodou,nôžky oddelíme a pokrájame na plátky.Na rozpálenom oleji ich oprážime a pridáme pokrájané hlavičky a ozaj len štipôčku papriky.Najlepšie je použiť teflonovú panvicu,aby neprihoreli.Hríbiky dusíme 15 minút,ak je treba,podlejeme kúštik vodou.Dáme bobkový list ,osolíme a okoreníme.V smotane rozmiešame za lyžicu múky a cez sitko vlejeme do hríbov.Necháme zovrieť a ochutíme octom-nie veľa- a zjemníme cukrom.
Podávame s novými celými zemiačikmi.
DOBRU CHUT