Risi Bisi alebo Benátske rizoto



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 lyžíc masla, 2 cibule, 300g ryže (naklepšie arborio alebo carnaroli), 100ml bieleho vína, 1liter vriaceho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 200g mrazeného alebo čerstvého hrášku, 100g šunky, 100g parmezánu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Benátske rizoto sa v taliansku pripravuje z čerstvého, práve vylúpaného hrášku...ja som použila mrazený (ako inak :o) v zime) a rizotko je mňaaam.

Asi na 2,5 lyžiciach masla oprazíme nadrobno nakrájanú cibuľku.
Prilejeme 1dl vínka a pridáme prepláchnutú ryžu. Počkáme kým ryža vsiakne víno a potom pridávame po cca 2dl vývaru. Stále miešame a keď sa vývar vsiakne do ryže, pridáme ďalšie 2dl...takto postupujeme asi 25 minút, alebo kým ryža nezíska crémovú konzistenciu.
Keď je ryža uvarená, pridáme hrášok šunku a zvyšné maslo.
Všetko pekne premiešame a prehrejeme.
Posypeme parmezánom a môžeme papať :o)