Mafiny s trojakou čokoládou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g hladkej 00 preosiatej múky, 25 g kakaa, 2 lyžičky PDP (prášok do pečiva), 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 85 g horkej čokolády, 85 g bielej čokolády, 100 g mliečnej čokolády - všetky tri čokolády pokrájané na drobné kocky, 2 vajíčka (ručne prešľahané), 285 ml kyslej smotany, 85 g prírodného hnedého cukru (alebo trstinového), 85 g rozpusteného masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je jeden s mojich najobľúbenejších receptov na mafiny. Odporúčam všetkým čokomaniakom!

Postup: Rúru prehrejeme na 200 C. V jednej miske zmiešame preosiatu múku s PDP, SB a kakaom. Pridáme aj nasekané čokolády. V druhej miske zmiešame vajíčka so smotanou, cukrom a rozpusteným maslom. Zmesy zlejeme dokopy a navrstvíme do formičiek na mafinovom plechu. Jednotlivé jamky v plechu buď vytrieme maslom, alebo vystelieme papierovými košíčkami. Ja dávam cesto skoro zarovno s okrajom, mafiny pekne narástu. Vo vyhriatej rúre pečieme 20 min. Po upečení necháme ešte 15 min na plechu, potom mafiny vyberieme a podávame.

tip: Mafiny sú najlepšie ešte trošku teplé, vtedy je čokoláda vo vnútri pekne tekutá.

Pohľad na mafiny v plechu.
Pohľad na jeden "turbo" mafin ;-)