Hrušky v karamelovom kréme



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 ks zrelých hrušiek (môžu byť aj zavárané), 150g cukru, 1l mlieka, 2 balíčky vanilkového pudingu, 1 citrón, šľahačka, čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Kryštálový cukor skaramelizujeme, zalejeme ho polovicou mlieka a za mierneho miešania privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok a vlejeme do vriaceho karamelového mlieka. Za stáleho miešania chvíľu povaríme a potom odstavíme. Hrušky očistíme, zbavíme jadrovníkov a pozdĺžne pokrájame na štvrťky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Hrušky poukladáme do pohárov, zalejeme ich karamelovým krémom a dáme zachladiť. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a strúhanou čokoládou.