Cestoviny so špenátovo-syrovo-mäsovou omáčkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g bravčového stehna, 120 g čerstvých šampiňónov, 120 g syra s modrou plesňou, 300 g mrazeného špenátu, 2 dl šľahačkovej smotany, 1 cibuľa cestoviny, soľ, mleté čierne korenie,
sušená koreňová zelenina

POSTUP PŘÍPRAVY

K uvareným cestovinám pridáme olivový olej a prikryjeme tanierom.
Mäso pokrájame na drobné kúsky, opražíme a okoreníme.
Zalejeme ho vodou tak, aby bolo celé ponorené, pridáme sušenú koreňovú zeleninu a približne po 30 min. pridáme mrazený špenát.
Všetko dobre prehrejeme, pridáme na kocky nakrájaný syr s modrou plesňou, smotanu a necháme zovrieť.
Na masle speníme cibuľku, orestujeme šampiňóny a posolíme.
Zmiešame s omáčkou, ktorou prelejeme cestoviny.