CHALUPARSKE TRHANCE OD MOJEJ SUSEDY*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiaky,polohrúba múka,soľ,vajce,trocha oleja,bryndza,kyslá smotana,voda,údená slanina

POSTUP PŘÍPRAVY

Zamiesime cesto z múky,vajíčok a vody,pridáme za lyžicu oleja.Cesto má byť menej tuhé ako na rezance.Necháme dákych20 minút prikryté postáť.Do väčšej rajnice dáme variť osolenú vodu.Pár zemiakov ošúpeme,nakrájame na drobné kocky a dáme uvariť do mäkka.Cesto rozdelíme na viac časti,rozváľkame
a držiac v jednej ruke ,trháme nerovnaké kúsky do rajnice s vriacou vodou.Ked vyplávajú hore,vyberáme do misy.Do vody na varenie môžeme pridať pár kvapiek oleja,aby sa nám po vybratí nepochytali za ruky.
Hotové zmiešame s uvarenými zemiakmi,bryndzou,smotanou,prelejeme slaninkou,ktorú sme upražili.Premiešame,podľa potreby osolíme .
DOBRU CHUT

zemiaky sa varia v osolenej vode
cesto pripravené na trhanie
zemiaky s cestom,bryndzou a kyslou smotanou
zlatý klinec-opražená slanina