Šarišská roláda

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
bravčové stehno - tak kilo (časť pomlieť), moravské údené 3-4 plátky, koreniny - soľ, bylinkové maslo, cesnak, horčica, rasca mletá, MČK, cibuľa...
POSTUP PŘÍPRAVY
Jemná roláda s vôňou cesnaku a byliniek vhodná na každú príležitosť :)
 |
Mäsko si rozdelíme na dve časti, orez pomelieme a veľký kus si prerežeme a ponakrajujeme.... vyklepeme čo najväčší plát. Posolíme, potrieme horčicou, okoreníme a pobylinkujeme. |
 |
mleté mäsko si sparcujeme - vajíčko, soľ, korenie, namočená žemľa... |
 |
Na plát okoreneného mäska dáme mleté mäsko. |
 |
a pridáme údené plátky |
 |
Zrolujeme a môžeme previazať niťou. |
 |
Vložíme do zapekacej nádoby a podlejeme vodou. Vložíme cibuľu a posypeme bylinkami. Uzavrieme nádobu a vložíme do predhriatej rúry na 220st. na hodinku. Dusíme. |
 |
Po hodinke vyberieme, otvoríme a pooblievame šťavou. Vložíme späť a zapečieme :) |
 |
Stačí len par minút... 10 -15 a vyberieme |
 |
prerežeme a podávame.... |
 |
s ryžou či zemiačkami... |
 |
Kto príde? |