Segedínsky guláš zo sójových bôbov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g uvarenej sóje, cca 1-1,5 kg kyslej kapusty, 1 cibuľa, olej, 1-2 KL ml. papriky, 1 kocka biobujónu, 1 šľahačková smotana, 2 PL hl. múky, podľa potreby soľ, príloha - knedľa alebo chlieb

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento guláš som veľmi často robievala, keď boli deti menšie, tak dúfam, že im bude chutiť, aj keď už trošku (dosť) podrástli.

Na oleji osmažíme cibuľu, kto to nechce mať až také zdravé, môže pridať kúsoček slaninky, mne ostala slaninka z halušiek v poháriku v chladničke, takže som cibuľa osmažila na nej.
Do osmaženej cibule dáme mletú papriku, nesmažíme dlho, aby nezhorkla a zalejeme vriacou vodou, pridáme bio bujón...
...a pokrájanú kyslú kapustu, podľa potreby dolejem vriacu vodu. Podusíme do mäkka.
Keď je kapusta mäkká, pridáme sójové bôby, necháme prehriať.
V smotane rozmiešame múka, vlejeme do gulášu a povaríme. Nakoniec už len podľa chuti dosolíme a podávame s knedľou, ja mám k tomu najradšej domáci chlebík. Dobrú chuť!
A to mäso budeš kedy variť??? Ja som mäsožravec, zabudla si???