Segedínsky guláš zo sójových bôbov

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400g uvarenej sóje, cca 1-1,5 kg kyslej kapusty, 1 cibuľa, olej, 1-2 KL ml. papriky, 1 kocka biobujónu, 1 šľahačková smotana, 2 PL hl. múky, podľa potreby soľ, príloha - knedľa alebo chlieb
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento guláš som veľmi často robievala, keď boli deti menšie, tak dúfam, že im bude chutiť, aj keď už trošku (dosť) podrástli.
 |
Na oleji osmažíme cibuľu, kto to nechce mať až také zdravé, môže pridať kúsoček slaninky, mne ostala slaninka z halušiek v poháriku v chladničke, takže som cibuľa osmažila na nej. |
 |
Do osmaženej cibule dáme mletú papriku, nesmažíme dlho, aby nezhorkla a zalejeme vriacou vodou, pridáme bio bujón... |
 |
...a pokrájanú kyslú kapustu, podľa potreby dolejem vriacu vodu. Podusíme do mäkka. |
 |
Keď je kapusta mäkká, pridáme sójové bôby, necháme prehriať. |
 |
V smotane rozmiešame múka, vlejeme do gulášu a povaríme. Nakoniec už len podľa chuti dosolíme a podávame s knedľou, ja mám k tomu najradšej domáci chlebík. Dobrú chuť! |
 |
A to mäso budeš kedy variť??? Ja som mäsožravec, zabudla si??? |