Pečené zemiaky s nivovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na omacku: niva, taveny syr, smotana na varenie, mlieko, muka na zahustenie, cesnak, cibula. Na zemiaky: zemiaky :-p sol,korenie a tak

POSTUP PŘÍPRAVY

Haha, kedze v jednoduchosti je krasa, ponukam vam inspiraciu na lahky a chutny bezmasity obed :o) A priznam sa..., na tuto lahodku sme prisli vcera vecer s kamoskou pri pivku, ked nas chytal hlad a fantazirovali sme o vsemoznych "lakocinkoch" ,o)

Na oleji si spenime na drobno nakrajanu cibulu, pridame na kocky pokrajanu nivu, miesame,aby sa nepripalilo, ked sa zacne topit pridame taveny syr (bambinoviteho typu), podlejeme troskou mlieka a nechame roztopit (za obcasneho miesania), potom prilejeme smotanu a varime,varime,varime, kym nie je omacka omackovita. Podla chuti dohustime mukou rozmiesanou v mlieku. Ku koncu varenia pridame pretlaceny cesnak a este chvilu povarime. Ked treba dosolime, vacsinou netreba,syry su slane az-az. A to je zakladna nivova omacka, aku asi vacsina z vas pozna. Je super na cestoviny, na grilovane maso a tak podobne.
No a tu je teda moj tip, prelejte si nou pecene zemiaky :-p je to vazne chutne, muz sa najprv pytal,ci masko nebude,ale nakoniec nanho uplne zabudol ,o)
Dnes sme si tam pridali aj surove sampinony, piekli sa cely cas so zemiakmi.