Bravčové na borovičke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Keď som po prvý raz ochutnala tento recept tak som sa čudovala aká výborná je kombinácia borovičky, červeného vína a ostatných ingrediencií. Recept ktorý sa výborne hodí na chatu spriateľmi pretože množstvo je postačujúce pre veľa hladových krkov a príprava zaberie maximálne polhodinku. Potrebujeme:1,5 kg bravčového pliecka (mäsa môžete použiť aj kľudne viac, marinády je dostatok aj pre 2kgmäsa)2 dcl borovičkypol litra červeného vína3 lyžice horčicepol litra jemného kečupunecelá lyžica solišplech sójovej omáčkyšplech worcester omáčky7 strúčikov cesnaku2-3 cibulepár plátkov slaniny

POSTUP PŘÍPRAVY

1.Mäso očistíme a nakrájame na centimeter hrubé medajlónky
2.Poriadne naklepeme do rezňovej hrúbky. Do velkej misy nalejeme kečup, borovičku, horčicu, víno,soľ, sójovú a worcester omáčku zamiešame, ochutnáme, poprípade dochutíme a pridáme mäso.
3.
Prikryjeme alobalom a necháme v chladničke uležať minimálne 1 a pol dňa. Odležané mäsovyberieme, rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plátky slaniny prekrojíme na polovicu, cibuľu pokrájame na rezance. Z alobalu si odtrhneme 3 dostatočne veľké štvorce do ktorých budemeukladať mäso spoločne s cibuľou a slaninou a to spôsobom na alobal dáme cibuľu, slaninu, plátkymäsa a navrch znova cibuľu a plátky slaninky.
4.Trochu ešte pokvapkáme šťavou z marinády a poriadne zabalíme aby nám pri pečení neunikalašťava. Balíčky by mali byť zabalené tak aby sa v nich nenachádzalo viac ako 6ks mäsa, mohlo by sastať že by sa Vám neprepiekli. Mäso uložíme na mriežku a pečieme približne 2 hodiny.
5.Ako príloha sa k tomu najlepšie hodia pečené zemiaky ale aj s chlebom je to pochúťka pretože vbalíčkoch sa nachádza dostatok šťavy. Takže dobrú chuť :)