Diétne masko v mrkvovo-pórkovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie alebo bravčové maso*cibuľa*2 strúčiky cesnaku*1 pór*2 mrkvy*8 cherry paradajok*200 ml vývaru*bylinková soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

v obr.

Masko si umyjeme,narežeme na rezne a dáme do zapekacej misy.Keď je niekde nejaká mastnota,odstánime to,keď použijete bravčové maso,naklepte ho.........Ináč nie je potrebné vyklepávať a ani žiaden olej nepotrebujeme....V tejto fáze možme masko posypať bylinkovou soľou....Ja som soľ nepoužila,varila som zároveň pre syna.
...na masko navrstvíme cibuľu na prúžky,mrkvu na krúžky,cesnak na plátky...
...pórik na kolieska a rozpolené cherry paradajky.Keď tie nemáme,dáme 1 alebo 2 paradajky podľa chuti a veľkosti...
...zalejeme bujónom,asi 200 ml.Ja som mala domáci kurací zamrazený vývar,ktorý bol ochutený....
...zmes v zapekacej misy strčíme do rúry na 40 minút na 200 stupňov,alebo kým nie je mrkva makká.Nie je potrebné prikrývať.Podľa potreby podlejeme ešte vývarom. Toto je už upečené a skoro hotové.Maso vyberieme....
....zeleninovú zmes rozmixujeme.Možte mixovať aj v zapekacej mise,keď ju nemáte veľmi plytkú.Ja som to dala radšej do hrnca.Po rozmixovaní masko vrátime do omáčky a prípadne prehrejeme. Ja som ničím nezahusťovala.Hustota omáčky je závislá od množstva zeleniny,ktorú použijme....Ale keď máte potrebu,možte zahustiť 1 PL hladkej múky alebo solamylom....
...podávame s ryžou.Adamík si na tom veľmi pochutil.