Sedliacky pekáč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
* 6 zemiakov * 250g cestoviny penne * 1 pór * 1 cibuľa * 1 šľahačka 33% * 50g maslo * 120g oravská slanina * 3 hydinové párky * 1 kvalitná klobása * 150g tvrdý syr /aidam, gouda../ * 2 ML vegeta * 2 ML pažitky * ... 2 jablká
POSTUP PŘÍPRAVY
- keďže moj foťák sa dnes pohybuje po Prahe a fotí Davida Gahana a spol na koncerte v rukách mojho manžela, tak som bola nútená fotiť mobilom, tak sa ospravedlňujem za kvalitu fotiek .... - ale aspoň výsledná foto sa mi podarila cvaknúť už naservírované
 |
- vo veľkej panvici si na masle ošmahneme do sklovita spolu pór nakrájaný na kolieska, cibuľu na plátky a hneď aj nakrájanú oravskú slaninku |
 |
- zemiaky očistíme, nakrájame na caa 0,5cm kolieska a dáme variť do dostatočného množstva vody, keď sa spenia, prihodíme k nim cestoviny, osolíme a uvaríme do takmer makka /nejakých 7 min/ - zemiaky nesmú byť uvarené, aby sa nám nerozsypávali, ale držali tvar, za ten čas varenia by sme mali mať uvarené i penne /ak by aj trochu neboli - nevadí, v rúre pekne dojdu samé, veď tam ide ešte smotana/ |
 |
- scedíme |
 |
a primiešame k už pripravenej cibuľovo-pórovej zmesy - ochutíme 2 ML vegety a 2 ML pažitky |
 |
- túto zmes vysypeme do pekáča vymazaného maslom a vysypaného strúhankou |
 |
- poukladáme plátky párkov na kolieska a klobásy / ja som dala lovecký salám/ |
 |
- posypeme syrom a zalejeme šľahačkovou smotanou - prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 175 stupňov 40 min |
 |
- potom alobal odstránime - na vrch poukladáme jablká bez jadrovníkov a dopečieme ešte asi 15- 17 min pri tej istej teplote |
 |
- hotovo - je to moooc mňam - síce také pravé sýte chlapské jedlo, ale trošku tými cestovinami odľahčené ..... / možno i trochu nezdravé/, ale raz začas :))) .... |
 |
- no a aby ste mali predstavu ako to normálne vyzerá odfotené :) |